Assaig literari 2016

CERCLE DE LES ARTS I DE LES LLETRES

XXXIX ANIVERSARI DE LA NIT LITERÀRIA ANDORRANA

Canillo – Principat d’Andorra 2016

Acta Jurat

Premi Sant Miquel d’Engolasters, d’assaig literari

 

 

Canillo, 26 d’octubre de 2016.

Reunit el jurat del Premi “Sant Miquel d’Engolasters” d’assaig literari, després d’una llarga deliberació, ha acordat, per unanimitat, d’atorgar el premi a l’obra:

MICHAEL ENDE . Una antroposofia cosmogònica

Un cop oberta la plica C-300 l’autor ha resultat ser el senyor Josep Francesc Delgado i Mercader de La Garriga. Barcelona

El Jurat vol destacar, per una banda l’alta participació en el premi d’enguany. Per l’altra, la bona qualitat de les obres presentades entre les quals destaca l’obra guanyadora per ser:

Un estudi molt ben emmarcat en el context històric i cultural de l’Alemanya en què va viure Michael Ende. És molt interessant com l’autor premiat el relaciona amb altres creadors de mites juvenils del segle XX i com fa la introducció a l’antroposofia, com a visió del món.

Un treball ben concebut, ben redactat, que engresca a la lectura i a un coneixement més profund de l’escriptor Michael Ende. Dóna ganes de llegir-lo, o si és el cas, rellegir-lo.

El Jurat també vol fer, però, unes recomanacions bàsiques als aspirants al premi d’assaig literari.

És de vital importància la presentació acurada de les obres:
Index amb els números de les pàgines corresponents
– Bibliografia ordenada
– Composició de les pàgines. Tota composició inclou una sèrie d’elements que tant per les seves característiques estètiques com de llegibilitat s’han de tenir presents a l’hora de decidir la composició de la pàgina.

Signat:

Assumpció Sallés i González, Helena Riera i Grau i Maria Marquet Mandicó.