Fiter i Rosell 2015

CERCLE DE LES ARTS I DE LES LLETRES

XXXVIII ANIVERSARI DE LA NIT LITERÀRIA ANDORRANA

Escaldes – Engordany – Principat d’Andorra 2015

Acta Jurat

Premi Fiter i Rossell de novel·la

 

A Escaldes-Engordany, reunit el jurat del premi Fiter i Rossell de novel·la 2015, format per Enric Canals Cussó, Jordi Pasques i Canut i Robert Pastor Castillo.

En primer lloc el jurat constata amb satisfacció l’elevat nombre de participants, que ha duplicat el de l’edició de l’any passat i l’alt nivell mitjà de les obres presentades, amb gran diversitat de gèneres i temes, així com diversos plantejaments originals.

Fet un primer examen aprofundit dels catorze manuscrits que han concorregut, troba valors especials, que els fan dignes de publicació, els originals que porten com a títol, per ordre alfabètic: «Després de la nit arriba l’alba», «Kríptica» i «La nena de la casa de la bauma».

En el debat final, acorda atorgar per majoria el Premi Fiter i Rossell a «La nena de la casa de la bauma», narració honesta, desenvolupada amb bon ritme, emprant un llenguatge llegidor i d’aparença planera però ric en imatges literàries i descripcions i amb un argument que planteja un problema social de gran actualitat.

Oberta la plica corresponent, en resulta autora Maria Encarnació Bellostas Puig, de Vacarisses (Vallès Occidental).

En donen fe, el 28 d’octubre de 2015.

Signat: Enric Canals, Jordi Pasques i Robert Pastor.