Manel Cerqueda 2016

CERCLE DE LES ARTS I DE LES LLETRES

XXXIX ANIVERSARI DE LA NIT LITERÀRIA ANDORRANA

Canillo – Principat d’Andorra 2016

 

Acta Jurat

Premi Manel Cerqueda Escaler de novel·la curta

 

Reunits els membres del Jurat constituït per: Meritxell Roca i Utrera, Pere Miquel Fonolleda i Pérez i Rosa M. Pujol i Ribera, valoren les obres que concursen al premi Manel Cerqueda Escaler de novel·la curta, convocat per la Nit Literària Andorrana del 2016 i dotat per ANDBANK amb 6.800 euros.

Les novel·les que opten al premi són: Pel camí dels morts, Escacs de mort, La salabror del plor, Un cor de ciment fresc, Maigret i els anarquistes, Llegat de vindicta, Han entrat a casa i Un cas de consciència.

Valorades aquestes obres el jurat acorda per unanimitat de concedir el premi a la novel·la que porta el títol Escacs de mort.

Es tracta d’un relat policíac on s’intenta trobar l’assassí en sèrie que ha matat brutalment dos professors de la Facultat de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, i que està preparant un tercer assassinat deixant les mateixes pistes que en els dos casos anteriors, una fitxa d’escacs, amb una inscripció a la base i una nota en un paper amb versos d’un poema català del segle XV titulat: “Escacs d’amor”. El protagonista, que és qui duu la investigació del cas rep la tercera fitxa.

Una trama que manté l’interès del lector fins a l’últim moment, amb una esplèndida descripció dels espais, uns personatges molt ben caracteritzats, un lèxic ric i ple de matisos, i un domini lingüístic impecable.

Oberta la plica corresponent l’autor és Marcel Fité i Argerich de Barcelona.

Signem aquesta acta a Andorra la Vella, el dia 27 d’octubre de 2016.

Meritxell Roca i Utrera, Pere Miquel Fonolleda i Pérez i Rosa M. Pujol i Ribera.