Teatre 50è Aniv.

CERCLE DE LES ARTS I DE LES LLETRES

XXXVIII ANIVERSARI DE LA NIT LITERÀRIA ANDORRANA

Escaldes – Engordany – Principat d’Andorra 2015

Acta Jurat

PREMI DE TEATRE 50è ANIVERSARI CRÈDIT ANDORRÀ

 

Reunits el dia 22 d’Octubre de l’any 2015 a Andorra la Vella, el jurat composat per el Sr.Simó Duró Coma, Sr. Jordi Gonzalez de Ataiza i Cornet, i el Sr. Miquel Àngel Aniés Escartín,.

Aquest jurat ha decidit per unanimitat atorgar el primer premi, dotat per Crèdit Andorrà amb 3.500 Euros a l’obra; “Fred”.

Oberta la plica, el premi correspon a: Agustí Franch Reche, de La Massana, Andorra.

L’ obra es desenvolupa en la Andorra rural de meitat del segle XX, on les misèries i alegries humanes quotidianes, viuen un neguit afegit; la situació bèl·lica que vivia Europa en els anys 40, on les persecucions cap a les diferents minories es justificava per viure en guerra. Aquesta obra té elements literaris i artístics apreciables, dominant els flashbacks, sense abusar hi. Amb claredat en l´ exposició i en els diàlegs, on els diferents personatges utilitzen les seves llengües originals. Donant-li així més versemblança a la obra.

És mostra com una obra fàcilment representable i sobretot moderna, o podria dir-se ja clàssica, i desgraciadament actual en els fets, que es van repetint al llarg dels temps, i que com repetia el Príncep de Lampedussa, en el seu immortal Gattopardo, tot té que canviar perquè tot segueixi igual.

Aquest hivern humà, aquestes passions i odis ancestrals que sovint es reflecteixen en el món rural que es fonen també amb sentiments nobles i purs que afloren de situacions límits. Història d’Andorra, Història Universal.

I per que així consti, es signa la present a Andorra la Vella a 22 d’ Octubre 2015

 

El jurat sotasignat,

Sr. Simó Duró Coma, Sr. Jordi Gonzalez de Ataiza Cornet i Sr. Miquel Àngel Aniés Escartín